Spring naar inhoud

Reacties op de fietsparkeeroplossingen

Dat fietsparkeren een onderwerp is dat leeft in Duinoord, bleek afgelopen maand weer. De gemeente publiceerde de eerste fietsparkeeroplossingen. Daar kwamen veel reacties op: 393 mensen lieten via de website hun mening horen. En dat is belangrijk want, hierdoor kunnen de oplossingen beter aansluiten bij de behoeften uit Duinoord.

De eerste oplossingen zijn deze zomer uitgewerkt op basis van de knelpunten in de wijk. Deze input hebben bewoners en ondernemers in juli doorgegeven. In november 2022 hebben we weer belangrijke informatie opgehaald uit de wijk. Na het publiceren van de oplossingen, stond de gemeente drie dagdelen in de wijk met een koffiekar. Daar gingen we met bewoners en ondernemers in gesprek over de oplossingen. Ook via de website konden mensen laten weten of zij “voor” of “tegen” een oplossing waren. Daarbij konden ook voor- en nadelen worden benoemd. In totaal zijn er 551 stemmen uitgebracht, verdeeld over de 12 fietsparkeeroplossingen.

Twee ambtenaren met een koffiekar in de wijk

Wat gebeurt er met de reacties?

De gemeente werkt de oplossingen nu uit in definitieve schetsontwerpen. De gemeente houdt hierbij rekening met het aantal mensen dat “voor” of “tegen” een oplossing is. Ook kijken we naar de inhoudelijke voor- en nadelen die genoemd zijn. De reacties zijn niet doorslaggevend maar adviserend. De gemeente bepaalt op basis van de reacties of een oplossing (met of zonder aanpassingen) wordt opgenomen in het schetsontwerp (SO). Bekijk voor meer informatie de veelgestelde vragen op de website.

Vervolg

De gemeente is nu bezig met het verwerken van de reacties en het maken van de schetsontwerpen. In februari organiseren we verschillende bijeenkomsten waarop je de schetsontwerpen kunt bekijken en met ons in gesprek kan gaan. We horen graag wat er eventueel nog verbeterd moet worden. Na deze gespreksmomenten zetten we de schetsen om in een voorontwerp. Op een voorontwerp kun je alleen nog reageren door een zienswijze in te dienen. Dat betekent dat je formeel reageert op de ontwerpen en beschrijft met welke punten je het wel of niet eens bent. Je ontvangt hierover later meer informatie. 

Woon of onderneem je in Duinoord? Blijf dan op de hoogte en schrijf je in voor de updates. In februari 2023 ontvang je ook belangrijke informatie via een brief.

Login om verder te gaan

Houd mij op de hoogteGeef mij een nieuwe code

Annuleren